odrzavanje_header

Održavanje slušnih aparata

Održavanje slušnih aparata nekada može biti komplikovan proces. SonikFit, kao kompanija koja uvek brine o svojim klijentima, pokušava da i ovaj proces olakša što je više moguće. Zbog toga Vam nudi proizvode koji su izrađeni sa određenim vidovima inovacija, kao i po određenim standardima, koji olakšavaju održavanje proizvoda, ali i udobnost korišćenja slušnih aparata.

Inovacije primenjene na našim kanalnim slušnim aparatima

“ComforClean” je premaz napravljen uz pomoć nanotehnologije, koja omogućava otpornost na prljavštinu i tako čini čišćenje ekstremno jednostavnim.

“ComforMed” predstavlja takođe premaz napravljen uz pomoć nanotehnologije. Koristi patentiran, antibakterijski, antigljivični finalni nanosloj koji u sebi sadrži srebro, tako da obezbeđuje prirodne, klimatske uslove u ušnom kanalu i na taj način održava prirodnu ravnotežu u uhu. Ovaj premaz obezbeđuje dodatnu ugodnost prilikom nošenja kanalnih slušnih aparata.

“Microsafe” je prvi filter za mikrofon na svetu koji efikasno smanjuje buku vetra, na mestu gde buka i nastaje – u uhu. Takođe “Microsafe” štiti i od zaprljanosti. Zbog toga ovaj filter ne obezbeđuje samo povećan ugođaj slušanja, već obezbeđuje i manje zastoja u radu slušnog aparata kao i manji broj neophodnih popravki.

Naši, HF3 i daleko manji HF4, zaštitnici od voska, sprečavaju ulazak voska u slušni aparat kroz otvor za zvučnik i na taj način štite uređaj od mogućih oštećenja. Ovaj sistem zaštite značajno produžava životni vek uređaja.

“Audiomatic power on delay” odlaže uključivanje aparata za određeni, kratak period i na taj način sprečava moguću pojavu pištanja (buke) koja nastaje prilikom stavljanja slušnog aparata.

Inovacije primenjene na našim zaušnim slušnim aparatima

Obezbeđujemo poseban štitnik za mikrofon u ovim slušnim aparatima, koji nosi naziv “Audioclip”. On ne samo da olakšava razlikovanje dve strane slušnog aparata (zbog njegove boje, plave i crvene, na različitim krajevima), već sprečava prljanje slušnog aparata i sprečava ometanja zvuka izazvano šuštanjem kose. “Audioclip” se postavlja kao standard u skoro svim zaušnim slušnim aparatima.

U ponudi imamo i niz drugih, korisnih dodataka, za gotovo sve zaušne slušne aparate:

Adapter za naočare – omogućava Vam da nosite zaušni aparat kao i naočare u isto vreme bez ikakvih problema

Dodatak za decu koji obezbeđuje da slušni aparat prilegne lepo i na manjem uhu

“Audioshoe” – koji omogućava direktnu konekciju slušnog aparata sa eksternim izvorom zvuka, kao što je na primer TV

Premium zaštitnik od voska sa efektom samočišćenja – HF-Black

Cerumen, vlaga i prljavština su prirodni neprijatelji slušnih aparata. Ukoliko oni uđu u osetljive delove slušnog aparata kroz otvor prijemnika, mogu izazvati kvar.

U “HF-Black” generaciji zaštitnika od voska, visoko-tehnološki filter u vidu sita nudi poboljšanu zaštitu. Ovi zaštitnici od voska, konstruisani od strane Audio Service-a, dokazano imaju široku, praktičnu primenu, a upravo SonikFit ih nudi i Vama dostupnim.

Specijalne karakteristike “HF Black” zaštite:

  • Efekat samočišćenja zbog visoko-tehnološkog filtera u vidu sita
  • Zaštita od vlage
  • hf-3-4-b0Zaštita od cerumena i prljavštine
  • Zaštita za sve tipove kanalnih i zaušnih slušnih aparata


Prednosti “HF Black” zaštite:

  • Praktičan i jednostavan za korišćenje
  • Ne zahteva posebno održavanje
  • Bez distorzije do 90% zaprljanosti
  • Akustično transparentan

Proizvodi iz naše ponude poseduju i IP67 sertifikat

ip67“IP” (Međunarodna zaštita) je međunarodni standard za zaštitu od stranih tela (prašine) i vode. Prvi broj se odnosi na zaštitu od stranih tela dok se drugi broj odnosi na zaštitu od vode.

Sertifikacija se vrši od strane ovlašćenih institucija koje vrše testiranje i procenu proizvoda sa aspekta zaštite od stranih tela i vode. Rezultati opisuju stanje proizvoda nakon njegovog izlaganja uslovima koji su relevantni za testiranje. Nakon testiranja proizvoda, kodovima se označava nivo postignutih rezultata, odnosno nivo zaštite. Viši broj u oznaci IP sertifikata označava viši stepen zaštite. IP67 označava da je stepen zaštite od stranih tela 6, što ujedno predstavlja i najviši stepen ove vrste zaštite – otporan na prašinu, dok je zaštita od vode na nivou 7 (maksimum je 8) i označava da uređaj može privremeno da se potopi u vodu.

Ipak, pored svih inovacija, koje naši aparati poseduju, poželjno je aparate povremeno održavati na pravi način. Najlakše je da Vam pokažemo kako bezbedno da održavate naše aparate uz pomoć video klipova, koji Vam detaljno prikazuju celokupan postupak.

Čišćenje kanalnog aparata

Čišćenje kanalnih aparata je veoma jednostavno i izvodi se iz dva koraka. Najpre se suvom krpicom prebriše spoljašnost aparata, jer se može zaprljati od cerumena iz Vašeg uha. Pomenuti cerumen može da se zavuče i u vent kanal na aparatu. Vent kanal služi da izvrši dekompresiju u uhu dok nosite aparat odnosno da omogući normalno strujanje vazduha. Zbog toga u drugom koraku čišćenja, provlačite strunu kroz vent kanal na aparatu.

Čišćenje zaušnog aparata i olive

Kod zaušnih aparata, kućište aparata se obriše suvom, čistom krpom. Zatim se oliva odvoji od kućišta i kroz cevčicu olive provuče se struna, kako bi se izgurao cerumen, koji se tu eventualno nakupio. Cerumen u olivi može da Vam smeta prilikom slušanja i važno je da se očisti.

Zamena baterija kod kanalnih aparata (Vega)

Zamena baterija kod kanalnih aparata ( Icon i Sina)

Zamena baterija kod zaušnih aparata