izbor_slusnog_aparata

Izbor slušnog aparata

ZAKORAČITE U SVET SISTEMA SLUŠNIH APARATA

Vreme u kome živimo diktira nam sve brži i neumoljiviji tempo na svim stepenicama života, u mladosti, u braku i porodici, u poslovnim, pa i u sferama odmora. Sa svih strana smo zapljusnuti bujicom vizuelnih i akustičkih stimulusa. Takva vreva informacija insistira, više nego ikada, da sva naša čula odgovore najvišim stepenom osetljivosti. Naročito velika očekivanja dinamika današnjice postavila je pred čulo sluha.

ZAUŠNI SLUŠNI APARATI

sun-new-suOvaj tip aparata je koncipiran tako da se cela tehnologija, spakovana u diskretno anatomski prilagođeno kućište, smešta iza ušne školjke. Sprovođenje zvuka od aparata do spoljašnjeg ušnog kanala postiže se pomoću diskretne tanke cevčice. Cevčica se spaja sa olivom, koja dalje preuzima odgovornost za savršen prenos zvuka i obezbeđuje komfornu i sigurnu vezu sa aparatom, tj. doprinosi da aparat ostane na svom mestu dajući Vam pravo na slobodu pokreta u toku svih dnevnih aktivnosti. Zaušni aparat je univerzalnog izgleda, a uz svaki zaušni aparat, za svakog nosioca aparata, u laboratorijskim uslovima izrađuje se individualna oliva na osnovu otiska ušnog kanala dotične osobe. Individualna oliva je verna kopija oblika Vašeg ušnog kanala koja mu savršeno odgovara. Osim uz pomoć individualne olive, komforan prenos zvuka (pod uslovom da tip oštećenja to dozvoljava) može se postići pomoću OPEN-EAR sistema. OPEN-EAR sistem je alternativa individualnoj olivi kod lakših oštećenja sluha koji daje komoditet ušnom kanalu ne zatvarajući ga u potpunosti. Time se postiže da se zvuk prenosi na prirodniji način.

icon-cic-new-icSLUŠNI APARATI SMEŠTENI U UHU (KANALNI APARATI)

Slušni aparati smešteni u uhu, kako im samo ime kaže, nose se u ušnom kanalu. Najnovija tehnologija današnjice omogućava izradu aparata sa milimetarskom preciznošću. Takva izrada garantuje savršenu udobnost, maksimalnu diskreciju i neometano slušanje. Celokupna unutrašnja tehnologija slušnog aparata smeštena je na milimetarskom prostoru. Svaki aparat je napravljen baš po meri Vašeg uha i ušnog kanala. Zbog toga su aparati ovog tipa gotovo nevidljivi.

RIC SLUŠNI APARATI

sun-new-suKod ovih slušnih aparata risiver (zvučnik) smešten je odmah pored bubne opne. Za razliku od zaušnih BTE slušnih aparata gde je risiver ugrađen u kućište, kod RIC aparata risiver se nalazi na kraju tanke tube. Fini kabl prolazi kroz cevčicu i povezuje kućište sa risiverom.