Ne stidite se slušnog aparata – vratite sve zvukove u Vaš život

Osnovni preduslov za prevazilaženje predrasuda o osobama sa slabijim sluhom i njihovo uključenje u životne tokove je shvatiti važnost rešavanja problema i ne “gurati ga pod tepih”. Presudni su volja i odlučnost osoba koje imaju slabiji sluh da rešavaju problem, a to se, sa napretkom tehnologije, danas jednostavno može postići. Najveća greška je samoizolacija, jer svi imamo jednako pravo na “mesto pod suncem”. Ništa ne može zameniti predivne trenutke nesmetane komunikacije sa okolinom i najbližima, posebno razgovore sa najmlađima, koji nam ostaju u trajnom sećanju. U tome Vam svakako pomaže slušni aparat.

Slušni aparat predstavlja nezaobilazni deo rešavanja ovog problema. Uslovno rečeno problema, jer kada uz pomoć Vašeg audiologa izaberete odgovarajući slušni aparat, svi zvukovi se ponovo vraćaju u Vaš život i nećete više propustiti ni jedan.

Zamislite situaciju kada se cela porodica okuplja. Jedva čekate sve da vidite i da se sa njima ispričate. Ipak nastaje problem. Svi pričaju u glas, svako sa svakim. Pored toga što slabije čujete, sada imate osećaj da ne možete ni da prepoznate zvukove koji Vas okružuju. Okupljanje porodice odjednom postaje ne tako prijatno iskustvo. Delujete zbunjeno i nervozno, jer Vas svi ti zvukovi opterećuju i ne možete da ih čujete. Želite da se što pre gužva raziđe i da budete opet sami, jer Vam je tada lakše. Zbog čega dovoditi sebe u ovakvu situaciju? Zbog čega izolovati sebe od osoba do kojih Vam je stalo? Slušni aparat Vam pomaže da ponovo čujete i živite kao i pre. Da ponovo možete da uživate u aktivnostima u kojima ste uživali i pre nego što je sluh oslabio. Da li je vrednije odreći se svih stvari u kojima uživate, jer niste spremni na nošenje slušnog aparata?

Osobe koje slabije vide, bez problema nose naočare za vid. Naočare postaju čak i modni detalj. Zbog čega onda je problem da osobe koje slabije čuju nose slušni aparat? Naravno da to nije nikakav problem i ne treba to posmatrati kao problem. Nikako se ne treba stiditi slušnog aparata!

Osobe sa slabijim sluhom suočene su sa brojnim preprekama, što iziskuje poseban pristup i razumevanje. Iz tig razloga SonikFit i njegovo stručno osoblje posvećeno radi sa svim korisnicima – do pronalaženja rešenja trajnog poboljšanja sluha uz korišćenje slušnog aparata.